Sam

Sam:)

Munti

Munti:)

Pippin

Pippin:)

Frodo

Frodo:)

Valpene vokser

Valpene har nå passert to uker, og begynner å bli små hunder;) De er nå ca 1,5 kg....!! Og både ser og hører litt bedre for hver dag. Natt til i går hadde faktisk en av valpene klart å klatre over kanten på valpekassen og lå inntil senga vår og skreik. Det hadde vi ikke trodd av en to ukers valp.  vi har satt opp den store valpegrinda inne på stua, så nå får de være der på dagtid, og så sover de i valpekassen med oss på natten. De er litt urolige om natta, piper og skriker litt innimellom, så det har vært varierende med søvn denne uka. 

Vi har såvidt startet med å la de så smake på litt grøt, det ser ut til å falle i smak. Vi begynner ikke å tilleggsfor enda, men greit at de får smake litt og venne seg til det litt forsiktig. Vil ikke at de skal bli dårlige i magen. Tiva er litt lei innimellom tror jeg, hun reagerer ikke så fryktelig mye på skrik og skrål fra valpene. Hun er fortsatt ekstremt tålmodig og omsorgsfull med de små, og det ser ut som om hun har nok melk fortsatt. Nå har to stk fått tenner, så det spørs om tålmodigheten forsvinner etterhvert. 

De leikeslåss og småbiter i hverandre, veldig søtt å se på;) 

Personlighetene er vanskelige å se fortsatt, men det kommer til å vise seg nå i tiden fremover. De er fine alle sammen, og det ser ut som Pippin blir viltfarget, og muligens også Munti..litt vanskelig å se enda. De forandrer seg mye i pels og tegninger nå fremover.

Det blir nye bilder i løpet av søndagen;)

Snøfnuggets Sam

Snøfnuggets Pippin

Snøfnuggets Munti

Snøfnuggets Frodo

Begynnende leik;)

10 dager!

I dag er valpene en uke, Hurra

I dag er valpene en uke gamle, og de fordriver tiden stort sett med å spise og sove. Litt romstering og piping er det i valpekassen etter mating, men etter en stund sovner de. Denne tiden benytter vi selvsagt til å kose med dem, de er jo så ubeskrivelig myke og søte :) Vi ser nå at de begynner å bruke beina på en måte som ligner på gåing, så det går nok ikke mange dagene før de tar de sine første vaklende skritt. Tiva slapper nå mye av utenfor valpekassa, og bra er det. Hun hadde en hard tørn forrige uke. Og at de vokser er det ingen tvil, vekta er nå langt over fordoblet siden fødselen.

 

Og reisefølget består av Frodo, Sam, Pippin og Munti

Vi har valgt Ringenes herre som inspirasjon til navn for dette kullet. Vi velger Frodo, Sam, Munti og Pippin. Vi bruker de norske "kallenavnene, da vi syns de er så fine;)

Da blir det altså;

Snøfnuggets Frodo,

Snøfnuggets Sam

Snøfnuggets Pippin

Snøfnuggets Munti

Dette blir navnene som kommer til å stå stamtavlene, men det er opp til den enkelte kjøper om de vil bruke disse som kallenavn, eller de vil velge egne;)

 

Valpene dag 4.

Valpene vokser og har det bra.

Tiva er enda roligere, og er ny begynt å ta seg noen korte turer ut på verandaen. Hun syns det er godt med litt fred og ro, men er ikke mange minuttene borte fra de;)

Valpene er utrolig spreke og sterke, så de er nok snart på beina tenker jeg;)

Det er fascinerende å sitte og se på de. Nydelige er de!!

Det ble natten til 25 juni født 4 fine gutter;)

18. jun, 2013

Dag 55 etter parring.

Da nærmer vi oss den siste uken, og vi er utrolig spente på både fødsel og valper!
Tiva er i fin form, men trivest best ute i skyggen. Sol og varme gjør at hun blir ekstra slapp. Hun har ikke mistet noe av vinterpelsen sin, så det blir fort varmt.
Vi gikk en liten tur i går, og da var hun i riktig fin form.
På søndag startet vi med temperatur måling, slik at vi blir kjent med hvordan hennes kroppstemperatur er nå i god tid før fødsel. Ca et døgn før fødsel vil temperaturen hennes gå ned mot 37grader. Dette er et godt tegn på at nå skjer det snart saker og ting;)
Vi har klipt klør, og vi har klipt pelsen litt slik at det blir enklere å holde reint "nedentil":)
Matlysten er ikke på topp, nå spiser hun kun skikkelig god mat sånn som kylling, laks og hjortekjøt. Bortskjemt... Nei da..
Valpene er nå ferdig utviklet, og skal bare vokse den siste uken. Om to, tre dager er de så store at de kan overleve utenfor livmora. Vi håper de får vokse seg helt ferdig før de bestemmer seg for å komme ut.

Her ser dere røntgenbilde av magen til Tiva tatt i dag, på dag 50. Det er iallefall 4 valper på vei;)

Tiva og Lucas :)

Sommervalper 2013

Grubenrampens Tiva og Schanderulvens Quarry Lucas håper på å bli foreldre i sommer.

28. apr, 2013

Vellykket parring

Endelig var tiden inne til å dra til Svelvik for å møte Lucas, Jessica og Frank Robert. Etter 3 blodprøver for å finne rette tidspunkt for parring tok vi sjansen på å reise sørover. Veterinæren var ikke sikker på om tiden var inne, men vi følte ikke vi kunne vente..så vi dro avgårde lørdag 20 april. Vi var så heldige å få sove hos Marianne og Geir i Sande:)
Søndag formiddag møtte vi endelig Lucas og familie. Det var stor stas og god kjemi mellom hundene med en gang:) Lucas er jo utrolig snill og god da!
Tiva stilte seg opp og la halen til side umiddelbart, og det tok ikke mange sekundene før de to turtelduene gjemte seg litt unna og gjorde et forsøk på parring. Dessverre så ble det ikke noen vellykket parring denne dagen, og heller ikke den neste. Det birket som om tiden ikke var helt inne enda. Lucas var interessert, men ikke SKIKKELIG ivrig.. Vi fikk derfor lov å låne med oss Lucas hjem!! Hurra:) Mandagen startet vi nordover, og 9 timer i bil gjorde ingenting med så snille og rolige hunder i bilen.
Det ble ikke skikkelig fart på parringsforsøkene før på tirsdag kveld. Da var Lucas etter Tiva hele tiden. Han strevde noe fryktelig med å treffe skikkelig, men han gav seg ikke. Han stod på både tirsdag og onsdag uten å få treff.
Vi hentet inn en kamerat som har erfaring med oppdrett av hunder for å se om det var noe "feil" eller kanskje han kunne hjelpe oss litt.
Joda, han hjelp Lucas litt slik at han kom seg på plass - og vips så hang de sammen og vi fikk endelig en vellykket parring!! HURRA:)
Vi fikk til en delvis vellykket parring på torsdagen også, men den var uten heng, så vi er vel ikke helt sikre på at den gikk i boks.
Nå er det da den lange ventetiden som står for tur.. har Tiva tatt seg...er det valper på vei... Spennende:)
Lucas ble kjørt hjem fredag 26 april. Vi savner han - han er en utrolig flott og kosete hund som vi ble veldig glad i.